Digitalul va transforma radical afacerile, susțin CEO-ii. Prioritățile investiționale următoare

De Adrian Orasan 24 oct. 2016
Digitalul va transforma radical afacerile, susțin CEO-ii. Prioritățile investiționale următoare

Pe an ce trece, digitalizarea afacerilor capătă din ce în ce mai mult avânt, iar CEO-ii devin tot  mai conștienți de acest aspect. O bună parte din ei preconizează că firmele pe care le conduc vor fi transformate substanțial de componenta digitală în următorii cinci ani.

Compania americană de consultanță și cercetare în IT Gartner derulează anual un studiu în rândul CEO-ilor, iar editia din 2016 a arătat că, în ciuda condițiilor economice nefavorabile, aceștia sunt ferm hotărâți să continue investițiile în dezvoltarea afacerilor lor.

Rezultatele studiului arată că prioritățile CEO – ilor sunt legate de:

  • Creșterea businessului 54%
  • Clienți 31%
  • Echipele proprii 27%

Jumătate din respondenți sunt de părere că în următorii cinci ani afacerile lor vor fi transformate substanțial sau chiar radical de digital, iar 84% cred că digitalizarea le va aduce o creștere a ratei de profit.

Recunoscând importanța pe care acest aspect o are în dezvoltarea afacerilor lor, tot mai mulți CEO aleg să se ocupe personal de digitalizarea afacerilor lor.  Pentru a putea face acest lucru au nevoie de abilități specifice, pe care unii nu le dețin. Astfel, pe primul loc în topul abilităților pe care CEO-ii nu le posedă în momentul de față, dar pe care consideră că este necesar să le deprindă pentru a avea afaceri de succes, se regăsesc abilitățile digitale și cele de IT.

Un aspect mai puțin înțeles este cel al securității cibernetice, multor CEO nefiindu-le clar ce presupune acest lucru și dacă este vorba de o problemă tehnologică sau una de afaceri. Pentru a trece peste această problemă, creatorii studiului recomandă să se investească în programe de formare și consolidare a cunoștințelor legate de cyber-securitate.  

Pornind de la cele mai importante descoperiri ale studiului, vă prezentăm soluțiile propuse de Gartner, care sunt principalele arii de investiții în domeniul tehnologic și propunerea Beck et al. Services despre care sunt posibilele instrumente ce pot fi folosite pentru a facilita procesul de digitalizare al afacerilor:

 

Sursa: Studiul Gartner “2016 CEO Survey: The Year of Digital Tenacity