Social Learning

Social learning este dezvoltarea logică a spiritului de colaborare, deoarece se bazează pe principiile schimbului normal de idei, dezbaterea critică a informațiilor într-o echipă, precum și împărtăşirea de fapte interesante pentru membrii rețelei. Ca atare, este logică organizarea proceselor de învățare ale companiilor bazate pe comunități, pe platformele corespunzătoare. Sau, mai degrabă, să se asigure posibilitatea ca procesele de învățare să existe atȃt în comunități, precum și în comunități specifice de învățare și incurajarea creării de comunități de practică în cadrul companiei.

 Beck et al. Services are o mulțime de experiență, atât ca practică internă, precum și legată de clienți, cu integrarea Social Learning în procesele de lucru. În acest sens, unele din cazurile noastre de utilizare sunt Social Help Desk sau comunități pe tema sănătatea și siguranța la locul de muncă. Crucială pentru serviciile noastre de consultanță de Change Process este cunoașterea faptului că o platformă de colaborare adecvată, într-adevăr trebuie să existe, în scopul de a proiecta practicile de învățare socială într-un mod util.

Dar, este mult mai important gândirea proceselor de lucru în funcție de grupurile și echipele care le vor folosi, iar cei afectați să participe la schimbare. Numai prin intermediul împuternicirii angajaților sunt aceştia motivați pentru Social Learning și încurajați să dobȃndească cunoștințe în mod independent și să le transfere comunității.